Spoedpost Hilversum – Huisartsenpraktijk Beelen – Eemnes
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Beelen
Torenzicht 26D 3755 CC
Eemnes

Spoedpost Hilversum

De avond/nacht/weekenddiensten worden gedaan vanuit de Huisartsen Spoedpost te Hilversum. De Spoedpost bevindt bij de Spoedeisende Hulp. Er is een algemeen telefoonnummer (088 130 96 00) waar U voor spoedeisende problemen naar toe kunt bellen in de avond-nacht en weekenduren. Vervanging in vakanties, tijdens nascholingen e.d. tijdens de normale praktijktijden zal gewoon plaatsvinden via de dokterscentrale 0900-1515.

BELANGRIJKE PUNTEN!!:

 • Op de Spoedpost wordt U te woord gestaan door een van de speciaal opgeleide medische hulpverleners genoemd triagisten. Allereerst zal gevraagd worden naar Uw BSN nummer, houdt daarom deze bij de hand.
 • Leg altijd duidelijk uit wat er aan de hand is. Dit is belangrijk voor de beoordeling van Uw probleem. Het is mogelijk om uw medische gegevens in te zien, wanneer u mij toestemming heeft gegeven het dossier open te stellen.
 • De triagist zal U in veel gevallen advies geven, evt. in overleg met de aanwezige huisarts. Elk advies wat gegeven is, wordt achteraf beoordeeld door een aanwezige huisarts.
 • Blijf beleefd ook t.o.v. de triagist, niemand is geholpen bij scheldpartijen.
 • De Spoedpost is bedoeld voor spoedeisende problemen die niet tot de volgende dag kunnen wachten. Herhaalrecepten worden niet verstrekt. Indien medicijnen onmisbaar zijn krijgt U de hoeveelheid medicijnen voorgeschreven tot het moment dat Uw eigen apotheek weer bereikbaar is.

Gang van zaken op Spoedpost Hilversum

Algemeen
Als u ’s avonds, ’s nachts, in het weekend of op feestdagen dringend huisartsenhulp nodig heeft, kunt u terecht bij een Spoedpost. Alle huisartsen uit de regio zijn aangesloten bij de Spoedpost en doen regelmatig dienst. Doordat het om een grote organisatie gaat, is de kans klein dat u tijdens diensturen uw eigen huisarts treft. Als u het telefoonnummer belt van de Spoedpost, hoort u vanzelf hoe de verdere gang van zaken is.
Bezoek aan de Spoedpost kan alleen na telefonische afspraak.

Alleen voor dringende hulp
U kunt de Spoedpost bellen voor medische hulp die niet kan wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw eigen huisarts. Als u overdag geen tijd heeft om naar de huisarts te gaan of als het spreekuur vol zit, zijn dat geen redenen om een beroep te doen op de huisartsenpost. De post is er nadrukkelijk alleen voor dringende medische hulp.
Wanneer bereikbaar?
De Spoedpost is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur (de volgende ochtend). In het weekend en op feestdagen is er een 24-uursdienst. Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur blijft alles zoals u gewend bent bij uw eigen huisarts.
Voorbereiding op het telefoongesprek
Om u goed te kunnen helpen en om administratieve redenen, vraagt de triagist u naar de volgende gegevens:
 • uw BSN nummer
 • uw naam, adres en geboortedatum;
 • de gegevens van uw ziekteverzekering (naam verzekering en polisnummer);
 • de naam van uw eigen huisarts;
 • uw medische voorgeschiedenis;
 • uw medicijngebruik.
Advies of afspraak
Vervolgens krijgt u van de triagist of van één van de dienstdoende artsen medisch advies. Het kan zijn dat er een afspraak met u gemaakt wordt voor een bezoek/consult op de Spoedpost. U moet zelf voor vervoer zorgen. Kinderen met koorts kunnen vrijwel altijd zonder problemen worden vervoerd. Indien het medisch niet verantwoord is om naar de Spoedpost te komen, wordt er een huisbezoek afgesproken.
Registratie en privacy
Telefoongesprekken met de Spoedpost worden opgenomen en bewaard. Dit om eventueel verkeerd verstaan van uw gegevens achteraf te kunnen controleren. Ook kan zo bij fouten of klachten de precieze gang van zaken beter worden achterhaald. Uw eigen huisarts wordt op de hoogte gebracht van de medische hulp die de Spoedpost heeft verleend. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met uw medische gegevens.
Financiële afhandeling
Zowel telefonische consulten, door arts of triagisten als afspraken op het spreekuur en visites worden in rekening gebracht. In principe wordt de rekening rechtstreeks verrekend met uw ziekenfonds. Het tarief bestaat uit een honorariumdeel (voor de huisarts) en een onkostendeel (voor de Spoedpost).
Verzorgingsgebied
De Spoedpost Hilversum is er voor inwoners en bezoekers van de gemeenten ’s-Graveland, Ankeveen, Baarn, Blaricum, Bussum, Driemond, Eemnes, Hilversum, Hollandsche Rading, Huizen, Kortenhoef, Lage Vuursche, Laren, Loosdrecht, Muiden, Muiderberg, Naarden, Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Vreeland en Weesp.
Apotheekvoorziening
Tegenover de Spoedpost is een apotheek gevestigd. Deze heeft dezelfde openingstijden als de Spoedpost.

Contactgegevens Spoedpost Hilversum

Spoedpost Hilversum
Laan van Tergooi 2
1212 GV Hilversum
Spoedzorghilversum.nl
Tel: 088 130 96 00

Routebeschrijving naar Spoedpost Hilversum

PlattegrondA0 ingang Spoedzorg

Via de ingang Spoedzorg (parkeren op P2, niet in de parkeergarage) komt u bij de Huisartsen Spoedpost en de afdeling Spoedeisende hulp (SEH). Bekijk de locatie op de plattegrond.
Open plattegrond

Auto

De toegang tot het ziekenhuisterrein is vanaf de Soestdijkerstraatweg naar de Laan van Tergooi 2. Via onderstaande link naar Google Maps kiest u de juiste route.
Route naar Tergooi MC Hilversum in Google Maps

Parkeren – A0 ingang Spoedzorg

Parkeer uw auto op P2, rij dus niet de parkeergarage in maar volg de borden op het terrein. De ingang Spoedzorg is aan de achterkant van het gebouw.

Openbaar vervoer

Bel voor de actuele reistijden 0900 – 92 92 (€ 1,00/min) of check uw route op www.9292.nl.
Route naar Tergooi MC in Hilversum in 9292 OV

Fiets

Op dit moment zijn er enkel onbewaakte fietsenstallingen bij Tergooi MC. Bij beide hoofdingangen kunt u uw fiets stallen. We hebben nu (nog) geen oplaadmogelijkheden voor e-bikes.

Werkzaamheden

Raadpleeg altijd de overzichtspagina van het ziekenhuis voor u naar het terrein van Tergooi MC komt. Momenteel zijn deze wegwerkzaamheden rondom de locaties actueel.

De Huisartsen Spoedpost is gevestigd op het terrein van het Tergooi MC. Bij de ingang van het ziekenhuisterrein staan wegwijzers naar de ingang van de Spoedzorg. Hier bevinden zich de Huisartsen Spoedpost en de afdeling Spoedeisende hulp (SEH).