Spoedpost Blaricum – Huisartsenpraktijk Beelen – Eemnes
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Beelen
Torenzicht 26D 3755 CC
Eemnes

Spoedpost Blaricum

De avond/nacht/weekenddiensten worden gedaan vanuit de Huisartsen Spoedpost te Blaricum. De Spoedpost bevindt zich samen met de dienstapotheek op het terrein van Tergooi locatie Blaricum (bij de poli-ingang). Er is een algemeen telefoonnummer (088 130 96 00) waar U voor spoedeisende problemen naar toe kunt bellen in de avond-nacht en weekenduren. Vervanging in vakanties, tijdens nascholingen e.d. tijdens de normale praktijktijden zal gewoon plaatsvinden via de dokterscentrale 0900-1515.BELANGRIJKE PUNTEN!!:

  • Op de Spoedpost wordt U te woord gestaan door een van de speciaal opgeleide doktersassistenten genoemd triagisten. Allereerst zal gevraagd worden naar Uw BSN nummer, houdt daarom deze bij de hand.
  • Leg altijd duidelijk uit wat er aan de hand is. Dit is belangrijk voor de beoordeling van Uw probleem. Het is mogelijk om uw  medische gegevens in te zien, wanneer u mij toestemming heeft gegeven het dossier open te stellen.
  • De triagist zal U in veel gevallen advies geven, evt. in overleg met de aanwezige huisarts. Elk advies wat gegeven is, wordt achteraf beoordeeld door een aanwezige huisarts.
  • Op het terrein van Tergooi is betaald en daardoor ook bewaakt parkeren. Vergeet niet wat klein geld mee te nemen.
  • Blijf beleefd ook t.o.v. de triagist, niemand is geholpen bij scheldpartijen.
  • De Spoedpost is bedoeld voor spoedeisende problemen die niet tot de volgende dag kunnen wachten. Herhaalrecepten worden niet verstrekt. Indien medicijnen onmisbaar zijn krijgt U de hoeveelheid medicijnen voorgeschreven tot het moment dat Uw eigen apotheek weer bereikbaar is.

Contactgegevens Spoedpost Blaricum

Spoedpost Blaricum
Rijksstraatweg 3

1261 AN Blaricum

Tel: 088 130 96 00

Denkt u eraan eerst te bellen voordat u naar de spoedpost gaat?
U kunt niet zonder afspraak naar de spoedpost. Het is belangrijk dat u met vragen of voor een afspraak altijd eerst telefonisch contact opneemt. De triagist stelt u enkele vragen en bekijkt hoe u het best geholpen kunt worden. Zo nodig overlegt ze met de dienstdoende huisarts of ze verbindt u daarmee door.

Zorg dat u zich kunt legitimeren bij de spoedpost
Bij elk bezoek aan de Spoedpost vragen wij u om uw legitimatiebewijs, zodat wij uw Burgerservicenummer (BSN) kunnen controleren. Zo weten we zeker dat u degene bent die hoort bij het BSN en de andere gegevens in onze administratie. U vindt dit persoonsgebonden nummer op uw paspoort, Nederlands rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingenkaart. Kinderen tot 14 jaar kunnen zich legitimeren met een eigen identiteitsdocument of met het paspoort van een van hun ouders waarin zij zijn bijgeschreven.Openingstijden
De spoedpost is geopend van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur (de volgende ochtend). In het weekend en op feestdagen is er een 24-uursdienst. Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur blijft alles zoals u gewend bent bij uw eigen huisarts.Verzorgingsgebied
De Spoedpost Blaricum is er voor inwoners en bezoekers van de gemeenten ’s-Graveland, Ankeveen, Baarn, Blaricum, Bussum, Driemond, Eemnes, Hilversum, Hollandsche Rading, Huizen, Kortenhoef, Lage Vuursche, Laren, Loosdrecht, Muiden, Muiderberg, Naarden, Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Vreeland en Weesp.

Apotheekvoorziening
Naast de Spoedpost is een apotheek gevestigd. Deze heeft dezelfde openingstijden als de Spoedpost.

Routebeschrijving naar Spoedpost Blaricum
Met de auto
Het ziekenhuisterrein is te bereiken via de A1 (Amersfoort – Amsterdam, afslag 8).

Met het openbaar vervoer
Het busstation bevind zich naast het ziekenhuisterrein. U bereikt de huisartsenpost met de buslijnen 101, 102, 109 en 111.

De Spoedpost is gevestigd op het terrein van Tergooi, locatie Blaricum, nabij de ingang poliklinieken. Borden wijzen de weg.

Gang van zaken op Spoedpost Blaricum

Algemeen
Als u ’s avonds, ’s nachts, in het weekend of op feestdagen dringend huisartsenhulp nodig heeft, kunt u terecht bij een spoedpost. Alle huisartsen uit de regio zijn aangesloten bij een spoedpost en doen regelmatig dienst. Doordat het om een grote organisatie gaat, is de kans klein dat u tijdens diensturen uw eigen huisarts treft.

Als u het telefoonnummer belt van de desbetreffende spoedpost, hoort u vanzelf hoe de verdere gang van zaken is.
Bezoek aan een spoedpost kan alleen na telefonische afspraak.

Alleen voor dringende hulp
U kunt de spoedpost bellen voor medische hulp die niet kan wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw eigen huisarts. Als u overdag geen tijd heeft om naar de huisarts te gaan of als het spreekuur vol zit, zijn dat geen redenen om een beroep te doen op de huisartsenpost. De post is er nadrukkelijk alleen voor dringende medische hulp.

Wanneer bereikbaar?
De spoedpost is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur (de volgende ochtend). In het weekend en op feestdagen is er een 24-uursdienst. Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur blijft alles zoals u gewend bent bij uw eigen huisarts.

Voorbereiding op het telefoongesprek
Als u de spoedpost belt, wordt u te woord gestaan door een ervaren en speciaal voor dit werk opgeleide doktersassistente. Om u goed te kunnen helpen en om administratieve redenen, vraagt zij u naar de volgende gegevens:
• uw BSN nummer
• uw naam, adres en geboortedatum;
• de gegevens van uw ziekteverzekering (naam verzekering en polisnummer);
• de naam van uw eigen huisarts;
• uw medische voorgeschiedenis;
• uw medicijngebruik.

Advies of afspraak
Vervolgens krijgt u van de triagist of van één van de dienstdoende artsen medisch advies. Het kan zijn dat er een afspraak met u gemaakt wordt voor een bezoek/consult op de spoedpost. U moet zelf voor vervoer zorgen. Kinderen met koorts kunnen vrijwel altijd zonder problemen worden vervoerd. Indien het medisch niet verantwoord is om naar de spoedpost te komen, wordt er een huisbezoek afgesproken.

Registratie en privacy
Telefoongesprekken met de spoedpost worden opgenomen en bewaard. Dit om eventueel verkeerd verstaan van uw gegevens achteraf te kunnen controleren. Ook kan zo bij fouten of klachten de precieze gang van zaken beter worden achterhaald. Uw eigen huisarts wordt op de hoogte gebracht van de medische hulp die de spoedpost heeft verleend. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met uw medische gegevens.

Financiële afhandeling
Zowel telefonische consulten, door arts of triagisten als afspraken op het spreekuur en visites worden in rekening gebracht. In principe wordt de rekening rechtstreeks verrekend met uw ziekenfonds. Het tarief bestaat uit een honorariumdeel (voor de huisarts) en een onkostendeel (voor de spoedpost).