Praktijkfolder – Huisartsenpraktijk Beelen – Eemnes
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Beelen
Torenzicht 26D 3755 CC
Eemnes

Praktijkfolder

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!

De praktijk is geopend op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. Indien mogelijk, bel even van tevoren, dan kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.

Voor spoedgevallen na 17.00uur, in avond, nacht en weekend, kunt u contact opnemen met de Huisartsen Spoedpost 088 130 96 00 bij het Tergooi ziekenhuis in Hilversum.

Openingstijden

De praktijk is iedere werkdag geopend.

Openingstijden
Maandag  8.00 – 17.00
Dinsdag  8.00 – 17.00
Woensdag  8.00 – 17.00
Donderdag  8.00 – 17.00
Vrijdag  8.00 – 17.00

Afspraak maken

Spreekuur op afspraak

Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8.00 en 10.30 uur.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Huisbezoek

Wanneer het medisch gezien niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel in overleg met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Inloopspreekuur

Sinds maart 2020 hebben we geen inloop spreekuur meer.

U kunt iedere werkdag van  8.00 tot 8.15 uur terecht op het inloop spreekuur, uitsluitend voor korte vragen. U hoeft daarvoor geen afspraak te maken. U meldt zich bij binnenkomst bij de assistente en wordt op volgorde van aankomst geholpen, maximaal 4 patiënten per dag. Zijn er meer dan 4 patiënten, dan wordt u verzocht een afspraak te maken of op een andere dag terug te komen.

Buiten dit inloopspreekuur kunt u een aparte afspraak maken voor een consult. Belt u de praktijk op werkdagen tussen 8.00 en 10.30 uur voor het maken van een afspraak.

Telefonisch terugbelspreekuur

Telefonisch terugbelspreekuur

Wanneer u een korte vraag heeft aan de huisarts kunt u bij de assistente een telefonisch consult aanvragen. De huisarts zal dan terugbellen. U kan tussen 8.00 en 10.30 uur bellen naar de praktijk en vragen om een telefonisch consult of informeren of een uitslag binnen is. De assistente staat u te woord en kan u vaak direct zelf helpen. Iedere vraag wordt voorgelegd aan de huisarts.

Uitslagen

Bel voor uitslagen naar de assistente tussen 8.00 en 10.30 uur.

Huisbezoek

Huisbezoek

Wanneer het medisch gezien niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.

De assistente beoordeelt, eventueel in overleg met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.

In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.

Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Assistentie en praktijkondersteuning

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonisch terugbelspreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

U kunt bij de assistente verder terecht voor:

 • Herhaalrecepten
 • Bloeddruk meten
 • Wratten behandeling
 • Verbinden van wonden
 • Oren uitspuiten
 • Hechtingen verwijderen
 • Zwangerschapstest
 • Urine onderzoek
 • Bloedsuiker controle
 • Uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
 • Vaccinaties
 • Verstrekken van informatiefolders

Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 8.00 en 10.30 uur.

Avond-, nacht- en weekenddienst

Na 17.00 uur, in avond, nacht en weekend kunt u voor spoedeisende problemen terecht bij de Huisartsen Spoedpost Hilversum.

Wilt u altijd vooraf bellen naar 088 130 96 00 en overleggen met de triagist. Deze beoordeelt of uw vraag beantwoord kan worden door middel van een telefonisch advies, een bezoek aan de post of dat u (al dan niet met spoed) bezocht moet worden door een van de dienstdoende huisartsen.

De Huisartsen Spoedpost bevindt zich in het Tergooi ziekenhuis, Laan van Tergooi 2, 1212 VG Hilversum. Volg de borden Huisartsen Spoedpost. Meer informatie vindt u op spoedzorghilversum.nl

Teen over de Huisartsen Spoedpost treft u de Dienstapotheek, bereikbaar op 035 533 06 07

Voor informatie dienstapotheek-gooi.nl

Waarneming bij afwezigheid huisarts

Het kan zijn, dat de huisarts afwezig is bijvoorbeeld in verband met nascholing, vakantie of een vrije dag na nachtdienst.

In die gevallen zal er worden waargenomen tussen 8.00 en 17.00 uur door de huisartsen van Eemnes.

Als u de praktijk belt, wordt u verteld hoe de waarneming is geregeld en hoe u contact kan leggen vaak via de doktersdienst op 0900 15 15.

Torenzicht 26 F:                  tel. 538 23 83
•    M.D. Weytingh
•    G. Kool

Hasselaarlaan 58 A:            tel. 538 38 27
•    C.P. de Bruin