Coronavirus – Huisartsenpraktijk Beelen – Eemnes
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Beelen
Torenzicht 26D 3755 CC
Eemnes

Coronavirus

Informatie over maatregelen in de praktijk

Eemnes, 17 maart 2020
Update 1 november 2020

Geachte patiënten,

Als huisarts wil ik u graag op de hoogte stellen van de maatregelen die wij hebben moeten treffen in verband met het Covid-19 (Corona) virus. Dit virus heeft op dit moment grote gevolgen voor ons dagelijks leven en voor de dagelijkse gang van zaken in de huisartsenpraktijk.

Het virus wordt overgebracht d.m.v. contacten met anderen. De beste bescherming is dan ook het aantal contacten maximaal te beperken.

Allereerst willen wij u verzoeken om niet naar de praktijk te komen als u geen afspraak heeft, ook niet voor het ophalen van briefjes of inleveren van medicijndoosjes. We proberen uw vragen zoveel mogelijk telefonisch te beantwoorden. Dit is voor uzelf de beste bescherming en ook voor de medewerkers in de praktijk.

Vanwege het Coronavirus hebben wij de werkwijze in de praktijk aangepast voor uw en onze veiligheid en werken wij conform de adviezen van het RIVM.

Het uitgangspunt blijft dat wij ten alle tijden bereikbaar zijn voor uw hulpvragen!

Wel hebben we een aantal ‘spelregels’:

 1. Er is geen inloopspreekuur meer.
 2. Krijgt u tussen het maken van de afspraak en het daadwerkelijke tijdstip van uw afspraak te maken met de volgende klachten hoesten, verkoudheid, keelpijn, koorts kom dan niet naar de praktijk maar bel met de assistente.
  Als u klachten heeft van koorts, hoesten, keelpijn, benauwdheid, moeheid, buikpijn, diarree, of verlies van smaak en reuk, is het advies u te laten testen op corona. U kunt een afspraak maken via het landelijke nummer 0800-1202. Of op coronatest.nl, wij hebben als huisartsen praktijk geen invloed op het aanvragen van een test, of de uitslag hiervan.
 3. Kom alleen op afspraak naar de praktijk (en niet zonder afspraak binnen lopen), draag een mondmasker en desinfecteer uw handen in de hal bij de receptie.
 4. Kom alleen naar het spreekuur. Bij jonge kinderen en kwetsbare ouderen mag  1 begeleider mee.
 5. U mag maximaal 5 minuten voor uw afspraaktijd in de wachtkamer plaatsnemen (wacht even buiten of in de auto, mocht u eerder aanwezig zijn).
 6. Houd in de wachtkamer ook 1.5 meter afstand van andere bezoekers.
 7. Bij het maken van een afspraak zal de praktijkassistent(e) uw klachten uitvragen en met u overleggen of uw klacht behandeld kan worden door een terugbelafspraak door de huisarts, een e-consult (b.v. bij huidaandoeningen) of dat u op het spreekuur moet komen.
 8. We willen u wijzen op de mogelijkheid om de vragen die u heeft voor de huisarts te stellen via e-consult. Dit kan op onze website.
 9. Bij klachten die mogelijk wijzen op Corona en die een bezoek aan de arts nodig maken, zal een afspraak gemaakt worden op het zogenaamde “luchtwegspreekuur”. Op dit spreekuur zal de arts u met beschermende maatregelen zien (witte jas of schort, beschermbril, mondkapje en handschoenen). Volg de instructies van de assistente op.
 10. Wij dragen bij sommige handelingen mondkapjes.
 11. Praktijkverpleegkundige: afspraken die gemaakt zijn gaan door met bovenstaande spelregels in acht nemende.

Heeft u vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het RIVM (0800) 13 51 of kijk op RIVM.
Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op thuisarts.nl

Samen zitten we in een situatie die we nog niet eerder hebben meegemaakt, nieuw voor u als patiënt maar ook nieuw voor ons als arts of als medewerker. Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk zorg te blijven verlenen en hopen op uw begrip en flexibiliteit.

Vriendelijke groet,

J.G.C.M. Beelen en medewerkers Huisartsenpraktijk Beelen

Wat moet u doen bij klachten of vermoeden van besmetting door het Coronavirus:

 • Bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Blijf thuis, ziek uit en houd afstand tot andere mensen.
 • U belt de huisartsenpraktijk (of de huisartsenpost in avond of weekend):
  • Als de klachten erger worden
  • Als er sprake is van koorts (meer dan 38 graden) en/of benauwdheid
  • Wanneer u behoort tot een kwetsbare groep
 • De assistente beoordeelt of de huisarts u terugbelt voor een telefonisch consult
 • De huisarts beslist dan of u gezien moet worden door een arts in het Centraal Corona Centrum en maakt een afspraak voor u. Het centrum is bij de huisartsenpost op het terrein van het Tergooi Ziekenhuis, locatie Blaricum.

Thuisarts.nl

Op de site thuisarts vindt u veel informatie over corona. U vindt er adviezen voor als u en uw gezin ziek thuis zijn. Maar ook over een zwakke gezondheid en het virus, staat er informatie om over na te denken en te bespreken met de huisarts.

Of kijk op de website of bel voor informatie over Corona met het RIVM 0800 1351 of de GGD 035 6926400.

Voor alle andere klachten

 • Voor andere klachten zijn we telefonisch bereikbaar
 • De assistente vraagt of u vrij bent van klachten als hoesten, benauwdheid en koorts
 • Klachten en behandelingen die kunnen wachten worden op dit moment uitgesteld dat overlegt u met de assistente en de huisarts
 • In de praktijk is de planning ruim zodat u zo kort mogelijk in de wachtkamer bent en niet tegelijk met andere patiënten. Het kan ook zijn dat de huisarts u belt om uw klachten te bespreken
 • De praktijkruimtes en wachtkamers worden extra schoongemaakt om besmettingen te voorkomen.

Belangrijk! Zorg dat bij spoed uw gegevens bekend zijn

U beschikt over een elektronisch patiëntendossier. U kunt het ziekenhuis of andere zorgaanbieders (in uw regio) toestemming geven om in dat dossier te kijken en gegevens te delen. Dat kan in een spoedsituatie uw artsen helpen. Zo kunnen zij bijv. uw medicatie zien. U moet daarvoor toestemming geven. Dat gaat als volgt:

Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig vanwege de situatie met het coronavirus?

Dan kun u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn 070 4455 888.

U kunt zichzelf het beste informeren via de site van de RIVM (www.rivm.nl) of via de landelijke voorlichting-site van de huisartsen (www.thuisarts.nl) of via https://www.pharos.nl/. Controleer berichtgeving over het virus via de sociale media altijd met dat van de officiële instanties (RIVM).

Op onze website proberen we altijd het meest actuele beleid door te geven. Er is een landelijk informatienummer beschikbaar 0800-1351 voor al uw vragen over het virus en wat u moet doen als u denkt het virus te hebben.

Wanneer wordt er getest op het Corona virus?

Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

Maak alleen een afspraak voor een test als u klachten heeft die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin.

Bel voor een afspraak met 0800-1202 (alleen voor mensen vanaf 12 jaar). 
Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. 
Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test. Heeft u andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800-1351.

Let op: Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek? Heeft u bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Bel uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112.

Let op: Kinderen van 0 t/m 11 jaar laten testen? Maak een afspraak via de regionale GGD. Kijk op ggd.nl voor de contactgegevens.

Video

Bekijk de video ‘Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus’ op YouTube.

Posters

Corona-vragentest

Op https://thuisarts.nl/vragentest/corona vindt u een corona-vragentest. Na een aantal vragen over uw gezondheid krijgt u relevante informatie en een advies of er mogelijk sprake is van COVID-19 (Corona).